Geschiedenis

Eind jaren 80, begin jaren 90 ging ik in Den Haag naar de kleermakersopleiding. Niet omdat ik al wist wat ik wilde worden, maar wel omdat ik altijd het gevoel heb gehad welke richting ik op wilde. Ik had al vroeg affiniteit met kleding en merken. Ook over winkelen had ik al op jonge leeftijd een duidelijke mening, aldus mijn moeder. Zo had ik al op jonge leeftijd een hekel aan uitverkoop; rommelige winkels stonden mij toen al niet aan…
 
Nadat ik klaar was met de opleiding ben ik gaan werken voor Hardies Mode, een begrip in dames- en herenkleding in het hoge segment. Al snel kreeg ik de ruimte om mij te bemoeien met de gehele gang van zaken. Van inkoop tot verkoop. Dit is de periode waarin mijn voorliefde voor Italiaanse herenkleding groter en groter werd.
 
Na 10 jaar voor dit bedrijf gewerkt te hebben was ik in 2005 volledig eigenaar van het herengedeelte van het bedrijf. In het jaar 2008 heb ik het bedrijf, dat inmiddels Via Andres heette, verhuisd naar de Frederikstaat, waar we nog altijd zitten.
 
Door de jaren heen ben ik altijd op zoek geweest naar mooie en bijzondere Italiaanse herenkleding. Zo waren wij de eerste in Nederland met merken als HERNO en MAZZARELLI. Merken waar we nog altijd mee werken en zeer langdurige relatie mee hebben opgebouwd. Precies zoals we dat ook graag met onze klanten opbouwen; die staan voorop!
 
Ieder seizoen reizen we af naar Italië voor de inkoop van nieuwe collecties en om te kijken wat er “in” is in Italië. Op deze reisjes maken we regelmatig kennis met kleine merken die prachtige dingen voor ons kunnen maken.
 
Maatwerk
Dankzij mijn opleiding tot de kleermaker heb ik al sinds halverwege de jaren 90 heel veel maatpakken en jasjes aangemeten. Omdat ik geleerd heb hoe je een jasje of kledingstuk van nul in elkaar moet zetten, kan ik goed zien wat er aangepast moet worden aan een kledingstuk om het perfect te laten zitten. Omdat we enerzijds de kleermaker in Italië hebben en anderzijds de klant, is het mijn rol om een kledingtechnische vertaling te maken van wat de klant wil zodanig dat de kleermaker weet om dit zo te krijgen.
 
Team
In een winkel waar service zeer hoog in het vaandel staat, is het belangrijk dat we een goed team hebben dat elkaar aanvult. Mag ik u voorstellen aan het team van Via Andres: de jongste van het stel is Roy. Deze jonge geleerde heeft naast een Masteropleiding ook een zeer gastvrije inslag. Met zijn jarenlange horeca ervaring weet hij als geen ander een klant thuis te laten voelen. Daarnaast heeft hij hier in de winkel zeer veel vakkennis opgedaan en is hij onze beste barista.
 
Dan hebben we Sean, die net als ik zijn hele werkzame leven in de kleding heeft gewerkt. Jarenlang was hij een graag gezien gezicht bij een winkel die vergelijkbare collecties en klanten heeft. Is een scherpe adviseur die al snel in de gaten heeft wat bij u past. Ook technisch is hij zeer onderlegd, maatwerk heeft ook voor hem weinig geheimen meer.
Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.